This mode enables people with epilepsy to use the website safely by eliminating the risk of seizures that result from flashing or blinking animations and risky color combinations.
Visually Impaired Mode
Improves website's visuals
This mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
Cognitive Disability Mode
Helps to focus on specific content
This mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
ADHD Friendly Mode
Reduces distractions and improve focus
This mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
Blindness Mode
Allows using the site with your screen-reader
This mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
Online Dictionary
Readable Experience
Content Scaling
Default
Text Magnifier
Readable Font
Dyslexia Friendly
Highlight Titles
Highlight Links
Font Sizing
Default
Line Height
Default
Letter Spacing
Default
Left Aligned
Center Aligned
Right Aligned
Visually Pleasing Experience
Dark Contrast
Light Contrast
Monochrome
High Contrast
High Saturation
Low Saturation
Adjust Text Colors
Adjust Title Colors
Adjust Background Colors
Easy Orientation
Mute Sounds
Hide Images
Virtual Keyboard
Reading Guide
Stop Animations
Reading Mask
Highlight Hover
Highlight Focus
Big Black Cursor
Big White Cursor
Navigation Keys
הצהרת נגישות
www.ihekma.com
18/04/2021
סטטוס תאימות
אנו מאמינים בתוקף כי האינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ומחויבים לספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי,
ללא קשר לנסיבות וליכולת.
כדי להגשים זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר בהנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA.
הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלה מסייעת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש
לכל האנשים: אנשים עיוורים, אנשים עם מוגבלות מוטורית, לקות ראייה, מוגבלות קוגניטיבית ועוד.
אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם ספציפיים
מוגבלות להתאמת ממשק המשתמש (ממשק המשתמש) של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.
בנוסף, האתר משתמש ביישום מבוסס AI הפועל ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקנה את ה- HTML של האתר,
מתאימה את הפונקציונליות וההתנהגות שלה לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות מקלדת המשמשות אנשים עם מוגבלות מוטורית.
אם מצאת תקלה או שיש לך רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע ממך. תוכל לפנות למפעילי האתר באמצעות הדוא"ל הבא [email protected]
קורא מסך וניווט במקלדת
האתר שלנו מיישם את טכניקת תכונות ARIA (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים שונים בהתנהגות, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים מבקרים עם
קוראי מסך מסוגלים לקרוא, להבין ולהנות מפונקציות האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר שלך, הוא מיד מקבל
הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכלו לגלוש ולהפעיל את האתר שלך בצורה יעילה. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך,
לצד צילומי מסך של קונסולת דוגמאות קוד:
אופטימיזציה לקורא מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את רכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות שוטפת גם בעת עדכון האתר.
בתהליך זה אנו מספקים לקוראי המסך נתונים משמעותיים באמצעות קבוצת התכונות של ARIA. לדוגמא, אנו מספקים תוויות טופס מדויקות;
תיאורים לסמלים הניתנים לפעולה (סמלי מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו '); הנחיות אימות להזנת טפסים; תפקידי אלמנט כגון כפתורים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים),
ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי אובייקט תמונה כתג ALT (טקסט חלופי).
לתמונות שאינן מתוארות. הוא גם יחלץ טקסטים המוטבעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי).
כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt + 1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעלת מצב קורא המסך
ברגע שהם נכנסים לאתר.
התאמות אלה תואמות את כל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו- NVDA.
אופטימיזציה לניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה- HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר לפעול על ידי המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו- Shift + Tab, להפעיל נפתח עם מקשי החצים, לסגור אותם באמצעות Esc, לחצני הדק וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבות סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם באמצעות מקש הרווח או מקש Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטים בניווט מהיר ודלגת תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt + 1, או כאלמנטים הראשונים של האתר בזמן הניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת מיקוד המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשרים להיסחף למיקוד מחוץ לו.
משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (כפתורים) ו- "G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.
פרופילי נכים הנתמכים באתר שלנו
מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחות המשתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה מתדרדרת, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ואחרים.
מצב של מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות סיוע שונות שיעזרו למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כמו דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד באלמנטים החיוניים של האתר ביתר קלות.
מצב ידידותי ל- ADHD: מצב זה מסייע למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד באלמנטים הראשיים של האתר בקלות רבה יותר תוך הפחתה משמעותית של הסחות דעת.
מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את אתר האינטרנט כך שהוא יהיה תואם לקוראי מסך כמו JAWS, NVDA, VoiceOver ו- TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי האינטרנט חייבים להיות תואמים אליו.
פרופיל ניווט במקלדת (לקוי במנוע): פרופיל זה מאפשר לאנשים עם מוגבלות מוטורית להפעיל את האתר באמצעות מקש Tab, Shift + Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (כפתורים) ו- "G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.
התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות
התאמות גופנים - משתמשים, יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוג), להתאים את המרווח, היישור, גובה הקו ועוד.
התאמות צבע - משתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה משבע אפשרויות צבע שונות.
אנימציות - משתמשים באפילפסיה יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות קטעי וידאו, קובצי GIF ומעברים מהבהבים של CSS.
הדגשת תוכן - המשתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש אלמנטים ממוקדים או ריחפים בלבד.
השתקת שמע - משתמשים עם מכשירי שמיעה עלולים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת שמע אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את האתר כולו באופן מיידי.
הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימון, ומאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.
פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים אפשרות לשנות צבע וגודל סמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ועוד פונקציות רבות אחרות.
תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת
אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות מגבלות. לכן עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות מעל 95% מנתח השוק של המשתמשים, כולל גוגל כרום, מוזילה פיירפוקס, אפל ספארי, אופרה ומיקרוסופט אדג ', JAWS ו- NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור חלונות ומשתמשי MAC.
הערות, הערות ומשוב
למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, יתכן שישנם דפים או קטעים שאינם נגישים לחלוטין, נמצאים בתהליך נגישות או חסרים פיתרון טכנולוגי הולם להנגשתם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה ופיתוח ואימוץ טכנולוגיות חדשות.
כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לקבלת סיוע, אנא פנה אל [email protected]